Skip to content

Archive for

Bewonersinloop avond 12 Maart – Buurtnest Uithoorn

De inloopavond 12 maart Buurtnest voor bewoners van de Churchillflat, Staatsburgflat en de Gasperiflat was een groot succes!

Van iedere flat zijn er veel bewoners langs gekomen om vragen te stellen en informatie in te winnen. Het systeem van inlopen was prima zodat iedereen te woord gestaan kon worden door oa Ilse en Marijn van Eigen Haard.

Wij als bestuursleden van Euro-Parel hebben gesprekken gevoerd met de bewoners die aan het wachten waren op Marijn of Ilse en ook dat systeem werkte prima.

De sfeer was ontspannen en gemoedelijk, echter wij hoorde ook wel emotionele verhalen. Het is natuurlijk niet niks als je ‘gedwongen” wordt te verhuizen. Wij hebben aangegeven dat als er problemen en / of vragen zijn deze bij het secretariaat gesteld kunnen worden. Wij zullen dit dan weer in onze gesprekken met Eigen Haard meenemen.

20140312_184741 20140312_184725 fitclub 16 maart 014

Sociaal Plan is klaar

19 februari is na een lange periode van onderhandelingen het Sociaal plan Europarei getekend.

Dit sociaal plan is een uitwerking van het sociaal statuut Uithoorn toegespitst op de situatie van de Europarei.

Samen met de werkgroep “sociaal plan”, bestaande uit een aantal betrokken bewoners, heeft het bestuur van Euro-Parel en Frans de Munk (adviseur van de Woonbond) punten geformuleerd die meegenomen zijn naar de onderhandelingen. Niet alle punten zijn overgenomen, maar we staan achter het uiteindelijke sociaal plan zoals het er nu ligt.

Gedurende de looptijd blijven wij het actief volgen en is er regelmatig overleg met Eigen Haard en andere partijen. De bewoners hebben inmiddels het sociaal plan ontvangen.

U kunt dit Sociaal plan online lezen door hier te klikken.